SMALEC DRWALA

Receptura

na 100kg surowca podstawowego

Surowce

Surowce podstawowe

Surowce Ilość (kg)
Tłuszcz drobny 100

Dodatki i przyprawy

Dodatki Ilość (kg)
Sól peklująca 1.6
7816 PRZYPRAWA DO SMALCU 1.0
Cebula susz 0.5

MATERIAŁY POMOCNICZE

Osłonki barierowe bezbarwne 55mm

WYDAJNOŚĆ GOTOWEGO WYROBU – 100%

PROCES TECHNOLOGICZNY

Przygotowanie surowca

Tłuszcz drobny rozdrabniamy na wilku na siatce o oczkach 5 mm

Mieszanie

Tłuszcz mieszamy z dodatkiem soli peklującej i przypraw.

Nadziewanie

Nadziewamy w osłonki barierowe 55 mm.

Parzenie

Parzymy w temp. 80ºC do momentu osiągnięcia 70ºC wewnątrz batonu.

Studzenie

Studzimy powietrzem.

NASZĄ PASJĄ JEST SMAK, SMAK, KTÓRY MA ZACHWYCAĆ, POBUDZAĆ I INSPIROWAĆ

Adres

ul. Cystersów 1b/1
74-106 Kołbacz

Telefon/Fax

E-mail

Zamówienia/Logistyka