SMALEC DRWALA

Receptura
na 100kg surowca podstawowego
Surowce
Surowce podstawowe
Surowce | Ilość (kg) |
---|---|
Tłuszcz drobny | 100 |
Dodatki i przyprawy
Dodatki | Ilość (kg) |
---|---|
Sól peklująca | 1.6 |
7816 PRZYPRAWA DO SMALCU | 1.0 |
Cebula susz | 0.5 |
MATERIAŁY POMOCNICZE
Osłonki barierowe bezbarwne 55mm
WYDAJNOŚĆ GOTOWEGO WYROBU – 100%
PROCES TECHNOLOGICZNY
Przygotowanie surowca
Tłuszcz drobny rozdrabniamy na wilku na siatce o oczkach 5 mm
Mieszanie
Tłuszcz mieszamy z dodatkiem soli peklującej i przypraw.
Nadziewanie
Nadziewamy w osłonki barierowe 55 mm.
Parzenie
Parzymy w temp. 80ºC do momentu osiągnięcia 70ºC wewnątrz batonu.
Studzenie
Studzimy powietrzem.
NASZĄ PASJĄ JEST SMAK, SMAK, KTÓRY MA ZACHWYCAĆ, POBUDZAĆ I INSPIROWAĆ
Adres
ul. Cystersów 1b/1
74-106 Kołbacz
Telefon/Fax
792 070 624 kom.
91 3 124 443 fax.